Basistraining VVE

In de Basistraining VVE krijg je een stevige basis in jouw pedagogisch-didactisch handelen. Je leert goed naar kinderen kijken en bij het aansluiten met uitdagende (spel) activiteiten.

Basistraining VVE

Opzet van de training

De basistraining VVE is opgebouwd uit 12 bijeenkomsten van 4 uur. De training is met name gericht op (spel)activiteiten en kansen voor ontwikkeling bij dagelijkse routines. Tussen de bijeenkomsten werk je actief met praktijkopdrachten op de werkvloer. Het is een praktische training. Je houdt een portfolio bij van je vorderingen en activiteiten en kijkt naar jouw voorderingen in een competentieprofiel.

Het portfolio vormt de basis voor de certificering.

De basistraining VVE is ontwikkeld door de makers van de vier grote VVE programma's: CED (UK&PUK) Cito (OinO), De Activiteit (Startblokken) en NJI (Kaleidoscoop).

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers met minimaal niveau 3 of 4.

Voor het maken van praktijkopdrachten is het van belang dat je op een locatie werkt of gaat werken die gebruik maken van de volgende vijf VVE methodes. (Uk en Puk, Piramide, Kaleidoscoop, Startblokken of Peuterplein).

Certificering

Na het voldoen aan de certificeringseisen ontvangt de deelnemer het certificaat Basistraining VVE.

Omvang

De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 4 uur en 5 studiebezoeken op locatie. De gemiddelde studiebelasting ligt rond de 100 uur, inclusief individuele studiebegeleiding.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remko Appel.

E-mailadres:

info@r-appel.nl

Telefoonnummer:

06 5477 4817