Werken met baby's

Een praktische training voor pedagogische medewerkers die graag willen weten hoe ze de kwaliteit van de activiteiten en interactie met baby’s kunnen vergroten.

Hoe richt je de leeromgeving uitdagend en veilig in? Hoe ga je met baby’s in interactie? Hoe kun je baby’s stimuleren om op ontdekking te gaan?

Opzet van de training

De training is opgebouwd volgens de principes van 'ervarend leren'. Je krijgt in iedere bijeenkomst een deel van de theorie (interactievaardigheden) en gaat daarmee vervolgens oefenen. De afwisselende werkvormen vragen om een actieve inzet. Na afloop weet je wat je invloed is op het welbevinden en de ontwikkeling van baby's. Je weet hoe je daarvoor de ruimte kunt inrichten, het dagprogramma kunt indelen, welke activiteiten geschikt zijn, hoe je samenwerkt in je team en hoe je contact onderhoudt met de ouders.

Na iedere bijeenkomst maak je een filmpje van jezelf op locatie als je met een baby aan de slag bent. Dit filmpje gebruik je in de volgende bijeenkomst om te reflecteren op jouw handelen en de theorie.

Doelgroep

Deze training is voor pedagogisch medewerkers die werken met baby’s, voor coaches en voor leidinggevenden.

Omvang

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten: twee van 3 uur en zes van 2,5 uur.

Certificering

Je ontvangt een NJI-certificaat Werken met baby’s als je voldoet aan de certificeringseisen. Voldoe je er niet aan, dan krijg je een bewijs van deelname aan de training.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remko Appel.

E-mailadres:

info@r-appel.nl

Telefoonnummer:

06 5477 4817